Detaylar, Kurgu ve Yangın Kapısı

Wiki Article

Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı itibarıyla en az yarkaloriın doğrudan çatı dışına açılması gerekir.

Özel laboratuvarlarda sınav edilmiş ve belgelenmiş olan kapılar çelik sac levha ile mutasavvertır. Esrar ve sızdırmazlık özelliği olan baplar yardımıyla ivedili durumlarda binanızın güvenliğini sağlamlayabilirsiniz.

Yangın Kapısı acil durumlarda binadan dünyaarı çıkış sağlamlamanın taliı nöbet yangının vesair alanlara ve taksimmlere sıçramasını da engeller. Böylecene yangının kontrolör şeşna kırmızıınması kolaylaşır ve daha bir küme muhatara vermesi önlenir.

Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari binası başta sürdürmek üzere tasarruf amacına ve kullanan zat skorsına bakılırsa tasarlanan bapdır. Aynı anda birmebzul insanın kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın kapıları, yüce binalar ile aynı anda yüzlerce insanın bulunduğu tuzakışmutaş merkezleri, hastaneler, fabrikalar yahut okullar gibi binalarda tercih edilmektedir.

Binalarda kullanılan yangın merdivenleri şiddetli nâre dayanıklı olmalıdır. Merdiven basamaklarında katiyen kaymayı önleyecek bir malzeme kullanılmalıdır.

Resmi gazetede gösterilen ve yürürlüğe giren yasalara bakarak, yangın merdivenleri net yan düzlükı 150 metrekare’den fazla ve yekten lüks huzurı olan umumi binalarda, gömlek adeti 4’ten zait olan tüm örgülaşmalarda yangın merdiveni mimarilması mecburi kılınmıştır.

Panik Durumunu Azaltma: Ani gelişen vakalar sonrasında insanlar ürkü evet ve bulundukları düzlükı ayrılma buyurmak lüzum. Hızlı çıkış olanağı sunan ve yönlendirmelerle hafif kullanıma ehil olan baplar yardımıyla insanların ürkü durumu azalır ve emniyetli çıkış sağlanır.

Yangın bapsı montajı baştan sona profesyonel şekilde kuruluşlması müstelzim ve imalatta düzgün şekilde ortaya çıdem üründe yanlışlık mimarilmaması gereken bir davranışlemdir.

Kanatlardan biri mıhlı tutulabilir, ivedi durumda bir pim mekanizması ile çabucak açılması sağlamlanabilir.

TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları kupkuru olarak belirtilmiştir. Bütün detaylar ve yangın kapısı kıstaslar da çekmece önünde bulundurularak standartlara normal biçimde yangın merdivenlerinin imal edilmesi ve montajlarının da konstrüksiyonlması gerekmektedir.

Sertifikalı yangın bapları ile gereken kalite sağlamlanmakta olup, talebe bakarak aksesuarlar da eklenebilmektedir

Eski dokumalarda ve yangın merdiveni kayranı dar olan binalarda kaçış merdiveni yapımına imkân vermektedir. 

Nitelikli malzemelerden üretilen yangın merdivenleri, ihtiyaç halinde binadaki kişilerin tahliyesini katkısızlayacak ve gerektiğinde karışma ekiplerinin bu yoldan binaya girişine yardımcı olacaktır.

Yangın merdiveni kapısı binaların ivedili çıkış kapısı olarak hizmet gören ve binadan hızlı tahliyeye olanak veren çok kullanışlı baplardır. Kaliteli ve dayanıklı nitelikleri ile uzun ömürlü olan yangın bapları farklı malzemelerden yapım edilebilmektedir.

Report this wiki page